Turizam i ugostiteljstvo

Turizam i ugostiteljstvo

Priprematelj jednostavnih jela je dio tima osoblja ugostiteljske kuhinje. Pruža pomoć u različitim fazama procesa pripreme, prigotovljavanja i posluživanja jela. Rukuje različitim alatima, strojevima i posuđem. 

Ekspanzijom uslužne odnosno ugostiteljske djelatnosti u lokalnom i regionalnom okruženju, dolazi do potrebe za specifičnim kadrovima, poput pečenjara, koji mogu zadovoljiti potrebe šire mase, ali i individualaca.

Poput kuharskog, zvanje slastičara je iznimno kreativno i traženo zanimanje u sektoru ugostiteljstva. Slastičar treba biti snalažljiv, uredan i odgovoran te otvoren za timski rad.

Ekspanzijom uslužne odnosno ugostiteljske djelatnosti u lokalnom i regionalnom okruženju, dolazi do potrebe za specifičnim kadrovima, poput priprematelja bureka i pizza, koji mogu zadovoljiti potrebe šire mase, ali i individualaca.

Obzirom na turistički potencijal Republike Hrvatske te ekspanziju uslužne djelatnosti, a posebice one ugostiteljske, stvara se potreba za obučenim baristima na tržištu rada.

Zahvaljujući stalnom rastu turističke i gastronomske ponude kao i sve zahtjevnijim gostima, javlja se potreba za educiranim sommelierima u području ugostiteljstva, odnosno hotelijerstva.

Ukoliko Vas privlači šarenilo boja, okusa i mirisa i sve to sadržano u samo jednoj čaši, a željeli biste imati sve odlike kvalitetnog barmena imamo program po Vašoj mjeri.

Odgojno-obrazovni program za zanimanje Kuhar/ica ima za cilj stjecanje znanja, vještina i navika koje će omogućiti polazniku da nakon završenog obrazovanja, uz minimalno vrijeme uvođenja u rad, samostalno obavlja poslove u zanimanju kuhar.

Oduvijek vas je zanimalo kako uspjeti u ugostiteljstvu, ali niste znali odakle početi. Započnite put prema uspjehu s našim programom i shvatite to kao početnu stepenicu prema željenom položaju u ugostiteljstvu.

Programom osposobljavanja za pomoćnog radnika u kuhinji nudimo priliku svima onima koji uživaju u pripremi gastronomskih užitaka, ali isto tako vole raditi i u timu.

Ukoliko Vas privlači šarenilo boja, okusa i mirisa i sve to sadržano u samo jednoj čaši, a željeli biste imati sve odlike kvalitetnog barmena imamo program po Vašoj mjeri.

Stalnim rastom turističke ponude i povećanjem smještajnih kapaciteta javlja se potreba za kvalitetnim kadrom u području ugostiteljstva, odnosno hotelijerstva.

U svijetu modernog hotelijerstva recepcioner je jedna od najvažnijih karika u zadovoljavanju potreba kupaca. Prvi dojam koji gost stječe o nekom hotelu je najčešće uvjetovan ponašanjem, elokventnošću i educiranosti recepcionera.

Mnogi ugostiteljski objekti koji žele podignuti nivo pripreme i prezentacije jela posežu za uslugama flambera. Flambiranje je ukratko poseban način pripreme jela pred samim gostom pomoću raznih alkoholnih pića i smatra se suvremenim oblikom gastronomije na višem stupnju.

Wellness kuhar je relativno novije zanimanje koje je nastalo na temeljima novih trendova zdravog načina života i prehrane. Posao zahtijeva iznimnu maštovitost i kreaciju s obzirom na to da je misija wellness kuhara pokušati nadopuniti odabrane tretmane gostiju s odgovarajućom raznovrsnom hranom.

Obzirom na konstantno razvijanje turističke ponude u RH zvanje konobara je uvijek atraktivno i traženo na tržištu rada. Mora se priznati da u društvu vlada mišljenje da je poslove konobara lako i jednostavno naučiti i upravo zahvaljujući toj činjenici budući polaznici imaju izvrsnu šansu. Pitate se zašto? Pa ukoliko se obrazovanju pristupi na željen način, nakon završetka obrazovanja i s puno volje polaznici će steći dodatna znanja i vještine kojima će steći komparativne prednosti naspram priučenih konobara.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga