Graditeljstvo

Graditeljstvo

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- brodomonter/ka.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- brodocjevar/ka.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- brodobravar/ka.

Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju fasader/ka.

Program osposobljavanja za poslove autogenog/e zavarivača/ica-rezača/ice.

 Program osposobljavanja za poslove montera/ke građevinskih skela

Stručno osposobljavanje za obavljanje poslova zavarivača/ice REL postupkom.

Stručno osposobljavanje za obavljanje poslova zavarivača/ice MIG-MAG postupkom.

Stručno osposobljavanje za obavljanje poslova zavarivača/ice TIG postupkom.

Drvo je najstariji građevni materijal koji se od početka civilizacije koristi za različite namjene, a njegova primjena se zbog dobrih svojstava ni do danas nije puno promijenila. Svojstvima poput razmjerno male težine (u odnosu na ostale materijale), dobre čvrstoće, ali i činjenicom da je pogodno za obradu i dobar izolator drvo koristimo u graditeljstvu kada ga ne možemo zamijeniti drugim materijalima.

Obzirom na to da je zidarstvo bilo zapravo osnovno i temeljno građevinsko zanimanje kroz povijest, ali je isto tako od velikog značaja i danas, zidari koji posjeduju dovoljne količine znanja i vještina potrebnih za obavljanje zidarskih poslova, su jako traženi na tržištu rada.

Vjerojatno najveći udio u građevnom materijalu pri gradnji modernih visokotehnoloških objekata čini armirani beton. Njegova zadaća je osigurati čvrstoću građevine, međutim još važnija osobina je da osigurava elastičnost cijele konstrukcije što posebno dolazi do izražaja prilikom potresa.

Vjerojatno najveći udio u građevnom materijalu pri gradnji modernih visokotehnoloških objekata čini armirani beton. Njegova zadaća je osigurati čvrstoću građevine, međutim još važnija osobina je da osigurava elastičnost cijele konstrukcije što posebno dolazi do izražaja prilikom potresa.

Poslovi izolacije građevinskih objekata zahtijevaju temeljitost i spretnost. Cilj svih izolacijskih poslova je zaštita određene građevinske konstrukcije od raznih vanjskih učinaka. Pogotovo je bitna zaštita od vode, temperature, UV zračenja, kemikalija, a najbitnije od svega je da se postavljanjem izolacije ostvari energetska učinkovitost konstrukcije.

Poznata je činjenica da ljudsko oko razlikuje više milijuna različitih nijansi boja. Boje su zapravo sastavni dio svega što vidimo oko sebe. Utječu nam na raspoloženje, na osnovu boja stječemo početni dojam o nekoj tvari. Kako bismo se što bolje osjećali u svom domu ili na poslu trebaju nam profesionalci, ljudi koji imaju smisla za ličenje interijera i eksterijera.

Ukoliko mislite da ste strpljivi, imate potrebnu preciznost i osjećaj za skladnost možda bi ovim osposobljavanjem uspjeli istaknuti još više te vaše kvalitete. Naime ovim programom nudimo vam mogućnost stjecanja zvanja pomoćnog polagača keramičkih pločica.

Osposobljavanjem za poslove pomoćnog parketara omogućavamo vam prenošenje potrebnih vještina i znanja, od strane stručnih predavača, kojima ćete uspješno savladati tehnologiju rada potrebnu za ovo zanimanje.

Staklo u raznim oblicima se nalazi posvuda oko nas i koristi se u gotovo svim granama industrije. Masovna proizvodnja i obrada stakla započela je tek u drugoj polovici 20. stoljeća i mada se na prvi pogled rad sa staklom čini prilično jednostavnim to ipak nije tako.

Razvojem najnovijih tehnologija pomiču se i granice u području stolarije koja se kroz svoju povijest prvenstveno bazirala na drvu. Danas se uglavnom koriste PVC i ALU tehnologije izrade koje zadovoljavaju standarde estetike, ali i osiguravaju značajne uštede energije prilikom korištenja.

Zvanje građevinskog poslovođe zahtijeva veliko znanje i profesionalnost pri obavljanju poslova na gradilištu. Poslovođa je odgovoran za organizaciju, koordiniranje i nadziranje postupka realizacije izgradnje određene građevine.

Staklarski i građevinarski radovi zahtijevaju posebne vještine i tehnike provođenja bitnih zahvata na građevinskim objektima. Shvaćajući potrebe na današnjem tržištu rada Učilište Virtus je pripremilo program osposobljavanja kojim se ova dva tipa poslova zapravo spajaju u jedno zvanje, s naglaskom na staklarstvo, a to je pomoćni građevinski staklar.

Zvanje montera zidnih obloga je posebno zanimljivo zvanje koje je sve više traženo u građevinarstvu i izvođenju radova u posljednjoj fazi izgradnje nekog objekta. Posebnost ovog zvanja je u postavljanju raznih vrsta zidnih obloga kojima se poboljšava toplinska, zvučna i akustična izolacija unutarnjih prostorija ili samo izolira kako bi se objekt zaštitio od vlage i požara.

Osposobljavanjem za zvanje pomoćnog montera metalnih konstrukcija polaznici će steći znanja i vještine kojima će moći obavljati radove postavljanja metalnih konstrukcija.

Nastavnim planom i programom za stjecanje srednje stručne spreme ili prekvalifikacijoma za zvanje plinoinstalatera bit ćete obučeni za poslove postavljanja, održavanja, popravljanja i ispitivanja plinskih instalacija. S obzirom na to da je projekt plinofikacije na razini cijele Hrvatske u punom zamahu ova vrsta zvanja ima veliku perspektivu.

Razvijanjem tehnologije graditeljstva dolazi i do povećanja obima ugradnje različitih vrsta dizala, kako u stambene objekte, tako i u poslovne zgrade, industrijske pogone i slično. Zvanje monter dizala zahtijeva pedantan i savjestan rad gdje radnik ima veliku odgovornost.

Nakon što monteri dizala obave svoj posao i kada liftovi krenu u funkciju nužno je redovito nadgledanje i provjera svih elemenata konstrukcije dizala kako bi se održala stalna visoka razina sigurnosti dizala, tj. korisnika dizala.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga