Kuhar/ica wellness i dijetalne prehrane

Wellness kuhar je relativno novije zanimanje koje je nastalo na temeljima novih trendova zdravog načina života i prehrane. Posao zahtijeva iznimnu maštovitost i kreaciju s obzirom na to da je misija wellness kuhara pokušati nadopuniti odabrane tretmane gostiju s odgovarajućom raznovrsnom hranom.

Wellness kuhari moraju biti izvrsni nutricionisti i poznavati potencijal i hranjive sastojke određenih namirnica kako bi uskladili gastronomske i wellness užitke svojih gostiju.

Usavršavanje priprema polaznike na samostalnu pripravu laganih, dijetalnih jela koja imaju balansirani omjer potrebnih hranjivih sastojaka.

 

Uvjeti za upis:

- završena srednja škola za kuhara/icu

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice wellnessa i dijetalne prehrane

Ili osoba koja je završila bilo koju srednju školu i završen program osposobljavanja za pomoćnog/u kuhara/icu i ima minimalno trogodišnje radno iskustvo u kuharskoj djelatnosti u gastronomskoj ustanovi/poduzeću te posjeduje liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla.

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- zaštita okoliša i higijena, sigurnost i zdravstvena zaštita pri radu

- upoznati trendove u wellness i dijetalnoj kuhinji

- naučiti izraditi specifične prijedloge jelovnika ovisno o ciljanoj grupi

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o usavršavanju za poslove kuhara/ice wellness i dijetalne prehrane (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga