Previous Next

U Splitu je, treću godinu za redom, održana manifestacija pod nazivom "Dani poslova u turizmu".

Učilište Virtus je, sudjelovalo na manifestaciji kao izlagač. Svim zainteresiranim posjetiteljima smo pružili mogućnost informiranja o programima osposobljavanja i edukacijama koje Učilište provodi, a kojima polaznici mogu steći znanja i vještine koje su im potrebne za rad i razvoj na tržištu rada. 

Bila je to prilika i da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje su se na jednom mjestu mogle informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

Previous Next

U tijeku je andragoško usavršavanje mentora praktične nastave pod nazivom „Organizacija radnog vremena i upravljanje međuljudskim odnosima u kolektivu“  kroz projekt "Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam" za zanimanja: KONOBAR/ICA, BARMEN/ICA, KUHAR/ICA I SOBAR/ICA.

Cilj usavršavanja mentora je unaprijediti i poboljšati njihove postojeće te steći moderne vještine organiziranja, planiranja te provedbe praktične nastave. Time našim polaznicima pružamo kvalitetnije obrazovanje i podršku tijekom pohađanja praktične nastave.

Nositelj projekta je Učilište Virtus u suradnji s partnerima Institut za razvoj tržišta rada i Radisson Blu Resort & Spa u Splitu.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Za više informacija i prijavu u sam program obrazovanja, kontaktirajte nas s povjerenjem!

tel: 021/410-018

fax: 021/410-019

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PRIJAVNICA ZA PROJEKT

 

Previous Next

Učilište Virtus je, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje u Zadru, do sad uspješno provelo osposobljavanja za preko 100 polaznika za zanimanja:

- Jednostavni poslovi u zanimanju kuhar/ica

- Jednostavni poslovi u zanimanju slastičar/ka

- Pomoćni/a konobar/ica

- Pomoćni/a pekar/ica

Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar/ka je uspješno završila i naša polaznica Katarina Grabovac: „Puno toga sam naučila. Sveukupno, o svim profesorima i o svemu imam sve riječi hvale. Najbolji dio osposobljavanja je bio na praksi. Zadovoljna sam s uvjetima. Jedno mi je žao što je kratko trajalo. Mislim da će mi ovo Uvjerenje doprinijeti dalje u radu.“

Učilište Virtus je organiziralo nastavu na način da se teorijski dio nastave odvijao u prostorijama srednje strukovne škole „Vice Vlatković“ u Zadru,a praktični dio nastave su polaznici obavljali u ugostiteljskim i turističkim objektima pod vodstvom stručnih mentora.

Većina polaznika osposobljavanja je nakon završenog obrazovanja dobila ponudu ostati u radnom odnosu kod poslodavaca kod kojih su odrađivali praktičnu nastavu.

Svim polaznicima želimo puno sreće u budućem radu i primjeni stečenih znanja i vještina!

Previous Next

U srijedu, 24. listopada 2018. u Hotelu Park, održana je INICIJALNA KONFERENCIJA na kojoj je predstavljen projekt  Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt su predstavili Josipa Pehar iz Učilišta Virtus koje je nositelj projekta te predstavnici partnera na projektu Sandra Čanić iz Hotela Split d.d. i Dario Karačić, predstavnik Instituta za razvoj tržišta rada.

Predstavljeni projekt Ključna karika doprinosi rješavanju problema nekonkurentosti nezaposlenih mladih osoba do 25 godina starosti i osoba starijih od 54 godine u turizmu i ugostiteljstvu, posebice u objektima visoke kategorije.

Projekt nudi mogućnost besplatnog osposobljavanja 40 nezaposlenih osoba s područja Splitsko – dalmatinske županije za turistička zanimanja u objektima visoke kategorije:

  • konobara/ice,
  • kuhara/ice,
  • barmena/ice
  • sobarica/ice

te stjecanje praktičnih  iskustava.

 

Ciljevi projekta su:

  • Povećana mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba ranjivih skupina provedenim obrazovnim programima za zanimanja konobar/ica, kuhar/ica, barmen/ica, sobar/ica u objektima visoke kategorije
  • Razvijeni novi obrazovni programi za zanimanja u objektima visoke kategorije: konobar, kuhar, barmen, sobarica koji se temelje na analizi potreba poslodavaca i nezaposlenih osoba.
  • Razvijen i proveden program andragoškog usavršavanja predavača i mentora u području poticanja, podučavanja i mentoriranja nezaposlenih.

 

Teorijski dio nastave će se održavati u prostorijama Učilišta Virtus na adresi Poljička cesta 32, Split. Praktični dio nastave će polaznici obavljati u Radisson Blu Resort & Spa, Split pod vodstvom stručnih mentora.

Inicijalnoj konferenciji su osim nositelja projekta i njegovih partnera sudjelovali i ostale strukovne organizacije (HUP, HGK, HZZ), nezaposlene osobe i svi zainteresirani.

Previous Next

Iskreno čestitamo našim polaznicima koji su jučer, 30. siječnja, u Zadru uspješno završili osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar/ica i jednostavne poslove u zanimanju slastičar/ka. 

Polaznici su na završnom ispitu pokazali usvojeno znanje i vještine kuhanja i pripremanja slastica nakon čega su im podijeljena Uvjerenja o osposobljenosti, a pozitivna atmosfera je bila kao dodatni začin na njihova ukusna jela!

Učilište Virtus želi svim svojim polaznicima puno sreće u budućem radu i primjeni stečenih znanja i vještina! 

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga