Poljoprivreda

Poljoprivreda

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju - proizvođač/ica povrća.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- voćar/ka.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- vinar/ka-vinogradar/ka

Vinski podrum je podrumska prostorija u kojoj se skladišti gotovo vino i u kojoj se osiguravaju uvjeti za dozrijevanje vina. Više o vinskim podrumima i samoj proizvodnji, njegovanju i kvaliteti vina polaznik će steći završetkom ovog programa osposobljavanja.

Počeci uzgoja vinove loze sežu u davnu prošlost, zemljopisno negdje između Crnog i Kaspijskog mora, a prema nekim istraživačima i u područje Sredozemlja. 

Kao jedna od najnježnijih i najromantičnijih vrtlarskih radova je uzgoj cvijeća, zbog svojih ukrasnih i dekorativnih sposobnosti omogućavaju vam dizajniranje uz malo igre.

Bez obzira imate li malu okućnicu ili ogromno dvorište dobro će Vam doći uređenje. Osim što je uređen okoliš ugodan oku, tako je dobar i u borbi protiv stresa. Okružite se zelenilom i raznim biljem, te neka to bude oaza vašeg svijeta i bijeg od svakodnevice!

Na osnovu Potvrde o uspješno položenom ispitu, korisnici sredstava za zaštitu bilja dobit će Iskaznicu te će,  uz predočenje iste moći nesmetano kupovati i primjenjivati sredstva za zaštitu bilja. Naime, sredstva za zaštitu bilja u poljo-ljekarnama ubuduće se neće moći kupiti bez posebne iskaznice tj. rješenja koja će poljoprivredni proizvođači dobiti nakon završene edukacije.

Generacijama su težaci na Mediteranu svojim rukama stvarali tekuće zlato koje je tako duboko ukorijenjeno u samu našu povijest. Svojim nutritivnim, ali i ljekovitim svojstvima maslinovo ulje zauzima posebno mjesto u gastronomiji naših krajeva.

Stečena znanja i vještine polaznicima će omogućiti prilagodbu potrebama tržišta rada odnosno veću zapošljivost u području poljoprivrede.

Velika većina poljoprivrednih poslova se oduvijek obavljala ručno, ali ponekad je ipak potrebna pomoć strojeva kako bi se brže i kvalitetnije zadovoljili svi procesi iz tehnologije rada.

Analiziranjem rada poljoprivrednih gospodarstava utvrđeno je da najveći problem kod obiteljskih gospodarstava nije vezan direktno za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, nego za samo poslovanje gospodarstva, odnosno utvrđeno je da poljoprivrednicima nedostaju osnovne poduzetničke i komercijalne vještine te vještine pomoću kojih bi mogli povećati iskoristivost samog gospodarstva.

Ovce se u Hrvatskoj uzgajaju stoljećima, a genetsko bogatstvo našeg ovčarstva temelji se na postojanju većeg broja izvornih pasmina i populacija ovaca prilagođenih specifičnom podneblju. Ovčarstvo u Hrvatskoj, kao jedna od najstarijih djelatnosti, na nekim područjima i najvažnija, ima ne samo gospodarsku važnost nego i duboke demografske, kulturološke, sociološke, etnološke i tradicijske korijene.

Danas postoji veliki broj vrsta bilja. U farmaceutici je oko 50% aktivnih tvari biljnog podrijetla, što uvjetuje sve veću potražnju za prirodnim sirovinama. Sve se više raspoznaje trend povratka prirodnim izvorima u prehrani i liječenju, osobito vezano uz povećanje životnog standarda.

U svijetu vinogradarstva poznato je pet zona uzgoja vinove loze, koje se karakteriziraju po broju sunčanih sati i temperaturi, što su glavne pretpostavke kvalitetnog uzgoja. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja ima svih pet zona.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga