Prehrana

Prehrana

Program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju- slastičar/ka.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova u zanimanju- priprematelj/ica pizza.

Svima je jasno da je kruh, gotovo u cijelom svijetu, osim u Aziji jedna od temeljnih namirnica, no malo je poznata činjenica da su istraživači pronašli kruhove stare čak 4000 godina u egipatskim grobnicama. Nakon Egipćana i sve ostale velike civilizacije su pripremale kruh na neke svoje načine i uživali u njegovim svojstvima.

Obzirom da postoji velika potražnja za stjecanje zvanja za poslove mesara pripremljen je stručni program osposobljavanja kojim podučavamo polaznike svim potrebnim vještinama uz pomoć kojih će što lakše savladati mesarski zanat.

Mlijeko je zapravo jedina kompletna namirnica jer u svom sastavu ima sva potrebna nutritivna svojstva potrebna čovjekovoj prehrani. Preradom mlijeka dobivamo čvrsti produkt, sir. Proizvodnja sira datira daleko u povijest, zanimljivost je da je sirenje otkriveno slučajno, pohranom mlijeka u mijehove načinjene od želudaca životinja u kojima su bili enzimi neophodni za proces samog sirenja.

Pršut je, kao što znamo, jedan od naših najvećih gastronomskih brandova. U Hrvatskoj imamo dvije osnovne vrste, a to su istarski i dalmatinski pršut. Zanimljivo je spomenuti da se pri proizvodnji našeg dalmatinskog pršuta koriste neke metode kojima se ne koriste proizvođači pršuta nigdje drugdje u svijetu. Naime naš dalmatinski pršut se dimi i taj proces obrade ga čini posebnim, kao i činjenica da se suši na buri koja na prirodan način izvlači vlagu iz pršuta.

Proizvodnja pića u vlastitom aranžmanu ukorijenjena je naraštajima u Hrvatskoj. Veći dio proizvodnje uvijek su zauzimala alkoholna pića koja su nastajala u skladu s prirodom i blagodatima raznih vrsta voćki.

Osim općih ciljeva, znanja, vještina i stajališta za osobni razvoj i daljnje učenje, obrazovni program polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih i teorijskih znanja i vještina za obavljanje poslova mesara/ice.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga