Uzgajivač/ica ovaca

Ovce se u Hrvatskoj uzgajaju stoljećima, a genetsko bogatstvo našeg ovčarstva temelji se na postojanju većeg broja izvornih pasmina i populacija ovaca prilagođenih specifičnom podneblju. Ovčarstvo u Hrvatskoj, kao jedna od najstarijih djelatnosti, na nekim područjima i najvažnija, ima ne samo gospodarsku važnost nego i duboke demografske, kulturološke, sociološke, etnološke i tradicijske korijene.

Sve je veća potreba tržišta rada i sve je veći interes za obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i   mogućnosti da osobe koje već rade na ovim poslovima formaliziraju stečena znanja i vještine.

 

Uvjeti za upis:

- završena osnovna škola

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova uzgajivača/ice ovaca

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- razlikovati pasmine, uzgajati i njegovati ovce i primijeniti pravilne načine razmnožavanja

- planirati troškove proizvodnje i plasman proizvoda na tržište u skladu sa zakonskom regulativom

- primijeniti odgovarajuća zaštitna sredstva u skladu s propisima zaštite na radu te provoditi pravilne postupke u slučaju požara i pružanja prve pomoći

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o osposobljavanju za poslove uzgajivača/ice ovaca (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga